Udzielamy informacji o programach pomocowych realizowanych przez PARP.
Implementacja nowej technologii wypieku pieczywa półcukierniczego z wykorzystaniem metody chłodnego rozrostu ciasta
Beneficjent
Piekarnia Warowny Spółka Cywilna Siwek Agata, Warowny Dariusz
Wartość projektu
2 869 650,00 PLN
Wartość dofinansowania
1 413 000,00 PLN
Program operacyjny
Polska wschodnia
Działanie
Wdrażanie innowacji przez MŚP
Opis projektu
Realizowany przez przedsiębiorstwo projekt polegał na wdrożeniu nowej technologii wypieku.
W ramach realizacji zadania, przedsiębiorstwo zakupiło nowoczesne piece oraz maszyny do produkcji wyrobów cukierniczych, wytwarzanych z zastosowaniem technologii powolnego rozrostu ciasta. Po wyrośnięciu, produkty są schładzane i w takiej postaci rozwożone do sklepów firmowych, gdzie są wypiekane w ilościach odpowiednich do zapotrzebowania. Wdrożona technologia jest własnością przedsiębiorstwa.
Wdrożenie na rynek nowej gamy produktów, przyczyniło się do ustanowienia nowych norm dotyczących jakości sprzedawanych wyrobów. Wypiekanie produktów na miejscu niesie ze sobą wiele korzyści dla konsumentów: produkty dłużej utrzymują świeżość, są smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Komputerowe sterowanie procesem, pozwala na zachowanie powtarzalności wyrobów. Nowa metoda stanowi innowację produktową nie tylko na rynku lokalnym, ale w skali kraju.
- Nazwa poddziałania: 1.3.1 Wdrażanie innowacji przez MŚP
- Nazwa projektu: Implementacja nowej technologii wypieku pieczywa półcukierniczego z wykorzystaniem metody chłodnego rozrostu ciasta
- Nazwa beneficjenta: Piekarnia Warowny Spółka Cywilna Siwek Agata, Warowny Dariusz
- Wartość projektu: 2 869 650,00 zł
- Wartość dofinansowania: 1 413 000,00 zł