Udzielamy informacji o programach pomocowych realizowanych przez PARP.
Autorzy: Praca zbiorowa
Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II. Żywność wysokiej jakości. Broszura
Pobierz wybrany format publikacji:
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do zapoznania się z głównymi wynikami pierwszej edycji badania Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II w branży żywności wysokiej jakości. Badania te mają na celu zwiększenie wiedzy na temat stanu i kierunków rozwoju kadr w branży i związanego z nim zapotrzebowania na kompetencje, a także określenie wyzwań, mających swe źródło w zmianach społecznych, gospodarczych i technologicznych.
Mamy nadzieję, że prezentowane wyniki okażą się interesujące oraz użyteczne dla osób zarządzających firmami, obecnych oraz przyszłych pracowników branży żywności wysokiej jakości, jak również wszystkich osób zainteresowanych tematyką kompetencji w branży.
Spis treści
- Informacje o projekcie
- Informacje o branży
- Wpływ pandemii na branżę
Główne procesy biznesowe i stanowiska - Zatrudnienie w branży
- Zapotrzebowanie na pracowników w branży
- Pracownicy najczęściej poszukiwani w branży
- Zadowolenie pracowników z miejsca pracy
- Sposoby motywowania pracowników
- Podnoszenie kompetencji kadr
- Ocena działań rozwojowych przez pracowników
- Bilans kompetencji
- Trendy i wyzwania dla firm
- Stanowiska i kompetencje, na które wzrośnie zapotrzebowanie w perspektywie 3-5 lat
Inne publikacje, które mogą Cię zainteresować
Raport
Rynek pracy, edukacja, kompetencje. Aktualne trendy i wyniki badań (październik 2024)
Ewaluacja
Efekty pracy wykonanej przez ekspertów i generatywną AI
Ewaluacja
Ewaluacja efektów wsparcia w ramach II osi priorytetowej Nowoczesna Infrastruktura Transportowa POPW 2014-2020