Udzielamy informacji o programach pomocowych realizowanych przez PARP.
- Online
- Szkolenia i doradztwo
- BKL 2023 - zakończone
Webinarium
Trendy, oczekiwania społeczne, wymogi prawne – jak wykorzystać szansę na rozwój? Przyszłość branży żywności wysokiej jakości – pomiędzy optymalizacją a innowacją
#Spotkania branżowe
10:00 - 11:50
Opis
Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu #Spotkania branżowe skierowane do przedsiębiorców, pracowników, organizacji przedsiębiorców, przedstawicieli instytucji edukacyjnych (szkół, uczelni, firm szkoleniowych), instytucji rynku pracy, administracji publicznej oraz ekspertów i analityków związanych z sektorem handlu.
Spotkanie będzie okazją do zaprezentowania wyników drugiej edycji badań Branżowego Bilansu Kapitału Ludzkiego II – branża żywności wysokiej jakości realizowanego przez PARP we współpracy z Sektorową Radą ds. Kompetencji – Sektor żywności wysokiej jakości. Wspólnie z zaproszonymi ekspertami dyskutować będziemy w szczególności nt.:
- zapotrzebowania na pracowników i kompetencje w sektorze
- zatrudnienia cudzoziemców
- trendach oddziałujących na branżę
- możliwych kierunkach rozwoju rozwoju branży
Zachęcamy do uczestnictwa w spotkaniu!
Czytaj więcej o cyklu spotkań branżowych na stronie PARP.
Raport z II edycji badań: Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II - branża żywności wysokiej jakości
Broszura – wybrane wyniki II edycji badań: Branża żywności wysokiej jakości - Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego II
Prelegenci








Program
10 listopada 2023
10:00 - 10:10
Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego w branży żywności wysokiej jakości wprowadzenie do spotkania
- Paulina Zadura, dyrektor Departamentu Analiz i Strategii, PARP
10:10 - 10:25
Pracownicy, kompetencje i trendy w sektorze
- Adriana Skorupska, koordynator projektu BBKL II, PARP
10:25 - 10:45
Które z trendów będą najsilniej zmieniać branżę – wyzwania i szanse - rozmowa z dr inż. Andrzejem Gantnerem, dyrektorem generalnym Polskiej Federacji Producentów Żywności Związek Pracodawców
10:45 - 11:00
Jakie możliwe scenariusze rozwoju czekają branżę żywności wysokiej jakości
- Małgorzata Leszczyńska, współautorka raportu, Ośrodek Ewaluacji
11:00 - 11:50
Nawigacja na wzburzonym morzu czy może Złoty Wiek? Jak wykorzystać pojawiające się szanse - dyskusja ekspertów branżowych o kierunkach rozwoju branży
-
dr inż. Barbara Groele, sekretarz generalny stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków
-
dr Jacek Czarnecki, szef Działu Legislacji i Spraw Naukowych, Nestlé Polska i Nestlé Baltics
- dr inż. Marta Tomaszewska-Pielacha, dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców
Moderacja spotkania: Monika Dawid–Sawicka, ekspertka rynku pracy